W tym roku proponujemy następujące menu na przyjęcie komunijne:
ZESTAW – Komunia 2018
Przystawka:
Pasztet drobiowy z sosem żurawinowym, grzanką cebulową oraz jabłkiem truflowym
Zupa do wyboru:
Rosół z domowym makaronem, marchewką i pietruszką
Krem z pieczonej papryki z groszkiem ptysiowym i parmezanem
Danie główne – podawane na półmiskach – 1,5 porcji na osobę:
Grillowana pierś kurczaka faszerowana mozzarellą i suszonymi pomidorami
Karkówka pieczona w świeżych ziołach
Łosoś w marynacie cytrynowej
Zrazy wołowe z boczkiem i ogórkiem konserwowym
Dodatki:
Ziemniaki gotowane z koperkiem, ziemniaki pieczone, ryż z groszkiem, sos pieczeniowy, buraczki zasmażane z chrzanem, szpinak duszony z pomidorkami cherry i czosnkiem, bukiet warzyw gotowanych na parze, szparagi
Ciepły napój do wyboru:
Kawa – czarna, biała, cappuccino
Herbata – czarna, zielona, Earl Grey
Mini deser dla każdego:
Gorące maliny z kulką lodów waniliowych i bitą śmietaną
Półmisek ciast z własnej pracowni – ciasto czekoladowe, szarlotka, sernik
Napoje zimne:
Dzbanki wody i soków (pomarańcza, jabłko) – bez ograniczeń
Zimny bufet:
Sałata mista, sałatka ziemniaczana z dodatkiem ogórka konserwowego oraz świeżego kopru, schab ze śliwką, śledź w oleju, śliwki w boczku, caprese, łosoś wędzony z koperkiem, piklowanym burakiem oraz creme fraiche chrzanowym, pieczywo, masło