ZUPA:
| 1 DO WYBORU |
- esencjonalny bulion w ołowo - drobiowy z kluseczkami
- szparagowe veloute z oliwą ziołową i jabłkiem Granny Smith
- chłodnik litewski z jajkiem i ziołami
DANIA GŁÓWNE:
1.5 porcji/os.
- kotlet devolay z masłem
- kotlet schabowyz maślanymi pieczarkami
- karkówka wieprzowasz pikowana czosnkiem i rozmarynem
DODATKI:
- młode ziemniaczki z koperkiem
- frytki
- kluski śląskie z masłem ziołowym
- mix sałat w sosie vinegret ze słonecznikiem
- mizeria
- warzywa w glazurze miodowej
DESER:
NAPOJE:
- dzbanki z wodą i sokiem (bez limitu)
- 2 ciepłe napoje/os. (kawa lub herbata)
250ZŁ/OS.
PRZYSTAWKI:
| 2 DO WYBORU |
- białe szparagi z prażonymi orzechami
- tatar z buraka z emulsją chrzanową i piklowanym rabarbarem
- s chab w sosie tuńczykowym z kaparami
ZUPA:
| 1 DO WYBORU |
- esencjonalny bulion w ołowo - drobiowy z kluseczkami
- szparagowe veloute z oliwą ziołową i jabłkiem Granny Smith
- chłodnik litewski z jajkiem i ziołami
DANIA GŁÓWNE:
1.5 porcji/os.
- filet supreme z piers i kurczaka
- zraziki wieprzowe w sosie własnym
- noga z kaczki z jabłkiem i majerankiem
DODATKI:
- pyzy drożdżowe
- kluski śląskie
- młode ziemniaczki z ziołami
- młoda kapusta z koperkiem
- warzywa w glazurze miodowej
- sałatka waldorf
DESER:
- półmiski ciast z naszej pracowni (sernik , szarlotka, ciasto czekoladowe)
NAPOJE:
- dzbanki z wodą i sokiem (bez limitu)
- 2 ciepłe napoje/os. (kawa lub herbata)
290ZŁ/OS.